5 trucuri de navigare pe net

Internetul este o resursă vastă și puternică și poate fi copleșitoare pentru unii utilizatori. Mai jos am furnizat cele mai bune 5 sfaturi și trucuri pentru utilizarea Internetului și a unui browser de internet.

Profitați de navigarea cu file
Beneficiați din plin de navigarea cu file în toate browserele de internet. În timp ce citiți un articol sau căutați un site web, puteți întâlni un link care vă interesează. Orice link către o altă pagină poate fi deschis într-o filă nouă, astfel încât să nu întrerupă citirea. Pentru a efectua această acțiune, țineți apăsată tasta Ctrl și faceți clic stânga pe link. Dacă aveți un mouse cu roată, faceți clic pe legătura apăsând roata în loc să o rulați. Oricare dintre metode deschide o legătură într-o fereastră nouă.
Indicație: Pentru a deschide o filă nouă, apăsați simultan Ctrl + T.

Nu aveți nevoie de partea http:// a unei pagini Web
Când introduceți o adresă de Internet, nu este necesar să introduceți adresa http:// sau chiar www. De exemplu, dacă ați vrut să vizitați Top Companii Romania, puteți să tastați topcompaniiromania.ro și să apăsați Enter. Pentru a face lucrurile și mai repede, dacă vizitați o adresă .com, puteți tasta numele domeniului și apoi apăsați pe Ctrl + Enter pentru a scrie adresa completă.

Deplasați-va rapid între câmpurile unei pagini Web
Dacă completați un formular online, un e-mail sau un alt câmp de text, puteți să vă mutați rapid între fiecare câmp prin apăsarea tastei Tab sau Shift + Tab pentru a muta înapoi un câmp. De exemplu, puteți să faceți clic pe câmpul „First Name” și să apăsați tab-ul pentru a trece la câmpul Last Name.
Sfat: acest sfat se aplică și în cazul butoanelor, dacă apăsați pe buton, butoanele pot fi de asemenea evidențiate. Odată ce un buton este evidențiat apăsați bara de spațiu sau introduceți pentru a apăsa butonul.

Cunoașteți comenzile rapide ale browserului dvs. de Internet
Există zeci de taste de comenzi rapide diferite care pot fi utilizate cu browserele de internet. Mai jos sunt câteva din comenzile rapide ale browserului nostru recomandat de Internet.
Apăsați Alt + D sau Ctrl + L pentru a muta cursorul în bara de adrese.
Țineți apăsată tasta Ctrl și apăsați pe + sau – pentru a crește și micșora dimensiunea textului. Ctrl + 0 va reseta textul.
Apăsați tasta Backspace sau apăsați tasta Alt + săgeată stânga pentru a reveni la o pagină.
Apăsați F5 sau Ctrl + R pentru a reîmprospăta sau reîncărca o pagină Web.
Apăsați F11 pentru a face ecranul browserului Internet pe ecran complet. Apăsați din nou tasta F11 pentru a reveni la vizualizarea normală.
Apăsați Ctrl + B pentru a deschide marcajele Internet.
Apăsați Ctrl + F pentru a deschide caseta de căutare pentru a căuta text în pagina web pe care o citiți.

Instalați pluginuri și suplimente
Toate browserele alternative au, de asemenea, o comunitate mare de voluntari care dezvoltă programe de completare și pluginuri care pot fi adăugate în browser. Fiecare dintre aceste browsere are sute de add-on-uri care pot face lucruri precum vremea curentă în fereastra browserului dvs., schimbând culoarea și adăugând funcționalități suplimentare.