Ce este ionizatorul de apa alcalina?

Ionizatorul de apa alcalina este un aparat electric de uz casnic sau accesoriu presupus capabil sa transforme apa obisnuita de la robinet in apa alcalina sau acida. Dar, spre deosebire de apa alcalina naturala, in care exista o multime de saruri dizolvate, apa „ionizata” practic nu difera in compozitia sa chimica de apa de la robinet.

Ionizatoarele sunt impartite in doua tipuri, conform principiului de functionare: electroliza si ionizatoare metalice (sau minerale). In acest articol, vom analiza ambele optiuni si vom afla cum functioneaza.

Istoria apei alcaline

Interesul pentru hidroterapie a aparut in secolul al XIX-lea. Locuitorii din vaile montane din Japonia au observat ca apa din unele izvoare amelioreaza simptomele arsurilor la stomac si amelioreaza problemele digestive si au inceput sa atraga pacienti bogati sa se odihneasca.

Dupa ceva timp, chimistii s-au interesat de ceea ce confera apei proprietati utile si au aflat ca exista urme de saruri in apa minerala care acidifica sau alcalinizeaza apa. Stim acum ca apa usor acida cu magneziu si sulfat de sodiu si apa usor alcalina cu bicarbonat de sodiu functioneaza ca un laxativ usor la unii pacienti.

De-a lungul timpului, producatorii au invatat sa adauge saruri minerale (carbonat de sodiu, cloruri de calciu sau magneziu) in apa obisnuita – asa a aparut o apa minerala artificiala.

Interesul pentru apa alcalina ionizata a inceput la inceputul secolului al XX-lea, cand oamenii de stiinta japonezi au dezvoltat o tehnologie relativ ieftina pentru electroliza apei. Ideea le-a placut producatorilor japonezi de filtre de apa. La mijlocul secolului trecut, au inceput sa vanda filtre „avansate” ca dispozitive medicale pentru acasa.

Intr-o campanie publicitara pentru filtre ionizante, producatorii au subliniat ca apa alcalina produsa din apa de la robinet functioneaza pentru problemele digestive la fel ca apa minerala alcalina. A fost folosita si apa acida – s-a recomandat utilizarea acesteia pentru ingrijirea fetei si a corpului.

Producatorii au mers chiar mai departe. Conform descrierii modelelor domestice, apa alcalina (care se mai numeste „apa vie„) creste tensiunea arteriala, imbunatateste pofta de mancare, favorizeaza absorbtia alimentelor, accelereaza metabolismul, da energie, vigoare, vindeca rani, iritatii, zgarieturi, afectiuni la stomac si duoden, ulcere, escare si adenom de prostata.

Apa acida – cunoscuta si sub numele de „moarta”, conform producatorilor casnici, incetineste procesele biologice la oameni si animale, scade tensiunea arteriala, calmeaza nervii, imbunatateste somnul, reduce durerea articulatiilor mainilor si picioarelor datorita depunerilor de sare, dizolva tartrul dintilor, opreste sangerarea gingiilor, dezinfecteaza cavitatea bucala, trateaza curgerea nasului si durerile in gat, opreste diareea.

Ce tip de ionizator apa alcalina este mai eficient?

Gama fiecarui tip de ionizator de apa este foarte larga. Ionizatoarele de apa alcalina au capacitati diferite si grade diferite de eficienta. Atunci cand cumparati, va puteti concentra nu numai pe parametrii tehnici ai dispozitivelor, ci puteti alege si forma, dimensiunea sau designul respectiv. Pretul dispozitivelor este, de asemenea, foarte diferit.

Daca doriti nu numai sa ionizati apa, ci si sa o separati in „vie” si „moarta” in timpul electrolizei, puteti alege un dispozitiv cu caracteristici adecvate.

Ramane intrebarea, cati bani sunteti dispusi sa cheltuiti pentru aceasta achizitie. Nu uitati de obiectivul principal – sanatate cat mai buna! Un ionizator de apa cu hidrogen alcalin de calitate nu este ieftin. Dar economia obtinuta in dauna mentinerii sanatatii nu este deloc o idee buna.