astrologie

Compatibilitatea semnului Balanta cu celelalte zodii

Balanta este un model de echilibru, farmec si dreptate. Acestea sunt principalele calitati ale zodiacului. Nu pot suporta certuri, dezacorduri, agresiune, vulgaritate sau comportament dezordonat. Reprezentantii acestui semn viseaza un partener de viata calm, delicat, care nu le va incalca armonia interioara. Patronajul planetei Venus ii ofera Balantei un rafinat sentiment legat de frumusete. Admira frumusetea in toate manifestarile ei: in oameni, natura, arta.

Caracteristicile semnului Balanta

Ca reprezentant al elementului aer, Balanta este frivola in relatii. Dupa ce a cedat sentimentului, Balanta se ridica pe aripile iubirii, uitand de obstacolele si obligatiile vietii. Vocea inimii pentru ea este mult mai importanta decat argumentele unei minti reci. Ii place comportamentul elegant, gesturile largi si manierele galante. Fidelitatea reciproca este cea mai precisa definitie a starii de spirit a Balantei atunci cand isi gaseste sufletul pereche. Balanta se straduieste sa aiba o relatie echilibrata si calma. Pentru ea, compatibilitatea ideala este unirea a doi intelectuali, construiti pe o idee si o atitudine comuna. Balanta intelege ca garantia longevitatii casniciei nu este iubirea nebuna, ci rabdarea si capacitatea de a face compromisuri. De dragul pastrarii familiei, acestia sunt capabili de multe sacrificii, cu exceptia cazului in care acestea sunt contrare principiilor lor morale. Adesea, Balanta traieste intr-o lume de iluzii, refuzand cu incapatanare sa remarce realitatea aspra. Tendinta de idealizare a unui partener poate avea consecinte negative asupra lor. Esecurile in zona iubirii pot duce la dezamagirea lor completa si trecerea in campul opus, catre abandonarea incercarilor de a gasi fericirea personala.

Semnele cu care Balanta este compatibila

Idealul principal pentru acest semn este realizarea unui echilibru in relatie. Reprezentantii elementului foc, adica Berbecul, Leul sau Sagetatorul echilibreaza in mod firesc natura aeriana a Balantei. Balanta linisteste aceste semne puternice si impulsive cu calmul sau, ii ajuta sa cantareasca pro si contra pentru a evita deciziile pripite. Berbecul si Balanta sunt compatibile nu numai pe baza elementelor. Ambele sunt semne cardinale – initiatorii zodiacului. Calitatile lor de conducere se completeaza reciproc. Berbecul domina relatia datorita fortei caracterului sau, iar Balanta este responsabila pentru latura intelectuala. Leul si Balanta sunt cele mai romantice doua semne, inceputul relatiei lor seamana cu un basm. La inceput, Balanta nu poate imblanzi Leul regal si nu-si poate impune parerile asupra relatiilor ideale. Simtind superioritate intelectuala, Leul incepe treptat sa respecte parerea inteleapta a partenerului. Farmecul si bunele sale maniere inmoaie natura directa si aspra a Leului si o face pe Balanta mai decisiva. Uniunea Sagetator-Balanta este condusa de planetele Venus si Jupiter, ceea ce face ca aceasta conexiune sa fie compatibila si echilibrata. Ambii parteneri incearca sa gaseasca sensul vietii si sa raspunda la intrebari filozofice, astfel incat ei vor putea impartasi experiente spirituale atat de dragi lor.