Cum funcționează aparatele foto DSLR

Mulți dintre voi doresc să își achiziționeze, sau deja dețin un aparat foto de tip DSLR, însă nu mulți știu principiul de funcționare al acestora, iar din această cauză, astăzi vom vedea cum funcționează acest tip de aparate, atât pentru cultura voastră generală, cât și pentru o mai bună informare când vine vorba de achiziționarea unui astfel de aparat. Fără alte adăugiri, haideți să trecem la subiect.

Pentru a înțelege cum funcționează aceste aparate, trebuie în primul rând să descoperim ce înseamnă mai exact DSLR. Inițialele „DSLR” provin de la denumirea englezească „Digital single-lens reflex”, sau mai pe românește, „Aparat fotografic reflex”. Acestea își împrumută o parte din denumire cu frații lor mai vechi, SLR-urile, acestea fiind același tip de aparate, însă imaginile produse fiind tipărite în mod convențional, pe film.

Acum că ne-am lămurit cu privire la ce înseamnă acest „DSLR”, haideți să vedem și cum funcționează unul. Cea mai importantă componentă a unui DSLR este, bineînțeles, senzorul de imagine, care captează lumina de diferite culori, și o trimite mai departe către un convertor, care transformă semnalele analogice ale senzorului, în semnale digitale, pentru a putea fi mai apoi procesate și transformate în imagini digitale de către aparatul foto. De asemenea în orice camera foto DSLR, indiferent de pret, există un sistem sofisticat de oglinzi, care direcționează lumina care trece prin lentilă atât la senzorul de imagine, cât și la viewfinder.

Cam acesta este, pe scurt, principiul de funcționare al unui aparat foto de tip DSLR. Deși principiul acestora de funcționare este mult mai complicat de atât, aceste informații fundamentale vă vor ajuta să știți exact cum funcționează produsul pe care urmează să îl achiziționați, sau pe care deja îl dețineți. Sperăm că acest articol v-a ajutat atât să înțelegeți cum funcționează acest tip de camera foto, cât și să vă îmbogățiți cultura generală.