Constructiiinstalatii electrice sanitare

Cum pot deveni electrician?

Esti interesat de o cariera profesionala ca electrician autorizat? Citeste acest articol pentru a afla mai multe detalii!

Care sunt cerințele mele educaționale?

În calitate de electrician aspirant, primul pas este să finalizați un program de ucenicie, care include studiul în clasă și experiența practica. Pentru a vă califica pentru o ucenicie, trebuie să aveți cel puțin 18 ani, să aveți o diplomă de liceu și să urmați un test de aptitudini care să acopere abilitățile de bază. Programele de ucenicie durează de obicei 3-5 ani pentru a fi finalizate, iar în fiecare an sunt incluse minimum 144 ore de instruire formală și 2000 ore de formare plătită la locul de muncă. Un electrician cu experiență vă asigură supravegherea în timp ce aflați despre codul electric național, citirea planului, fibra optică, transformatoare, proceduri de teorie și siguranță electrică, precum și cablajele rezidențiale, comerciale și industriale.

Puteți, de asemenea, să progresați prin formarea mai rapidă dacă luați cursuri de electrician la școli tehnice sau profesionale din Bucuresti înainte de a intra într-o ucenicie. Majoritatea statelor cer ca electricieni să fie autorizați. Deși procesul de licențiere variază în funcție de stat, de obicei, trebuie să treceți un examen care vă testează cunoștințele despre codul electric național și codurile de stat specifice.

Care sunt unele cariere alternative alternative ca electrician?

Cineva interesat în acest domeniu poate lua în considerare, de asemenea, să devină un tehnician de electrotehnică / electronică. În loc să facă instalări și întreținere sau interventii ca electricieni, acești profesioniști ajută la proiectarea diferitelor tipuri de echipamente și dispozitive electrice sau electronice. Un grad asociat este, în general, necesar. O altă ocupație care necesită un grad asociat este proiectarea. Desenatorii convertesc planurile de inginerie în planuri și pot să se specializeze într-o anumită zonă, cum ar fi electronica. Alte locuri de muncă care necesită formare minimă și / sau ucenicie includ instalarea și repararea liniilor telefonice, a panourilor solare, a turbinelor eoliene și a ascensoarelor.