Casa si gradinagradinarit

Cum protejezi plantele din ghivece pe timpul iernii

Vine iarna si cu ea frigul, asa ca trebuie sa iti pregatesti florile pentru sezonul rece. Stim deja ca este foarte greu sa iti bagi toate florile intr-un spatiu in care temperatura este destul de ridicata, mai ales florile din gradina, asa ca poti incerca solutii avantajoase pentru protectia acestora. Florile aflate in ghivece decorative sunt mai greu de mutat in interior, chiar imposibil in cele mai multe cazuri. Sunt sanse mari ca sa nu reziste nici in interior, fiind plante de exterior, asa ca e indicat sa alegi solutii mai bune pentru protectia lor.

  • Aplica un strat de mulci

Mulciul este foarte important cand vine vorba de protejarea plantelor exterioare. Acesta are rolul de a preveni inghetarea pamantului si mentine umiditatea optima in interior. Astfel aplicat corect un strat generos de mulci peste ghiveciul cu flori, va avea grija sa mentina o temperatura optima la interior pe tot parcursul iernii. Florile si plantele tale vor fi foarte bine protejate, iar atunci cand va reveni anotimpul prielnic pentru ele, vor radia de fericire afisand culori vii si mirifice.

  • Aseaza ghivecele cu plante intr-un loc ferit

Daca chiar nu ai loc in casa pentru foarte multe plante, e bine sa le acoperi sau sa alegi un loc ferit de vant, pe timpul iernii. Pozitioneaza plantele una langa alta pentru a se proteja reciproc. Poti sa le asezi chiar si pe o terasa inchisa, acolo unde vantul nu le va afecta foarte tare, chiar si sub o banca acoperita. Plantele mai sensibile trebuie sa fie pozitionate mereu in mijloc pentru a fi protejate de cele din jur.

  • Imbraca ghivecele cat mai bine

Este recomandat sa imbraci ghivecele pentru a le feri de frig si vant. Poti alege materiale textile sau cutii de carton pentru acoperirea ghivecelor. Acestea vor ajuta la prevenirea inghetarii pamantului care ar putea afecta plantele.

  • Uda plantele doar dimineata

Pe timpul iernii plantele trebuie sa fie udate cat mai rar. Este indicat sa le uzi doar dimineata, atunci cand rasare soarele pe cer. Acesta le va proteja de inghet, deci e bine sa tii cont de acest sfat, foarte important.