aerobic

Fitness pentru pensionari

Activitatea sportiva facuta la varsta de pensionare este dublu importanta, deoarece devine din ce in ce mai dificil pentru un varstnic sa isi mentina o stare de spirit vesela si sanatoasa in aceasta perioada. In acelasi timp, sarcinile excesive pentru persoanele in varsta nu sunt de dorit, iar corpul in sine nu mai este atat de flexibil. Pentru pensionari, sunt dezvoltate programe speciale de fitness pentru imbunatatirea sanatatii si pentru acestea sunt necesari antrenori speciali.

Gimnastica aerobica in apa

Unul dintre cele mai bune si mai sigure antrenamente pentru persoanele in varsta este gimnastica aerobica in apa. Aceasta include exercitii de intindere, lucrul cu articulatiile si imbunatatirea imunitatii.

Mediul acvatic este perfect pentru activitatile sportive ale varstnicilor, deoarece sprijina cu atentie organismul si nu necesita o activitate fizica excesiva. Apa da un efect de masaj, amelioreaza oboseala si stresul, iar exercitiile selectate special lucreaza pentru intarirea coloanei vertebrale, articulatiilor si imbunatatirea starii generale de sanatate.

Cursuri de dans

Majoritatea cluburilor de fitness au un program special de zumba pentru iubitorii dansului de orice varsta. Numeroase exercitii, precum si selectii de muzica adecvata sunt concepute special pentru o incarcare lejera pe articulatii, genunchi si spate.

Dansul pentru seniori difera prin pasii mult mai simpli fata de dansul pentru tineri dar este, totusi, distractiv, fervent si le readuce acestora gustul pentru viata. La urma urmei, nu este intamplator faptul ca multe persoane varstnice, ce practica fitness, spun ca imediat dupa pensionare, viata abia incepe. Este necesar sa va pastrati cat mai multa energie pentru aceasta perioada interesanta din viata.

Disciplinele orientale, cele care lucreaza cu respiratia si intarirea sistemului cardiovascular sunt minunate pentru sportivii de toate varstele. Pentru aceste programe, nu trebuie sa fiti tineri, dezvoltati atletic si nici sa fi facut fitness toata viata, puteti veni ca incepator la orice varsta si totusi sa beneficiati avantajele sale si, in acelasi timp, sa va bucurati de succes.

In aceasta directie, va puteti inscrie la cursuri de yoga, Pilates sau qigong. Toate aceste discipline functioneaza armonios cu intarirea si imbunatatirea corpului, trebuie doar sa alegeti ceea ce va place mai mult.