Turism

Parcul Port Aventura uimeste cu peste 90 de atractii

Unul dintre cele mai cunoscute din Europa si probabil cel mai popular din Spania este parcul de distractii Port Aventura, situat in cadrul resortului PortAventura World, apartinand de municipalitatile Salou si Vila-seca din celebra zona Costa Daurada (Coasta de Aur) a Cataloniei, la 85 km sud-vest de Barcelona. Inaugurat in 1995, suprafata acestui parc este de 52 hectare.

Spectacole artistice au loc zilnic in Port Aventura

Oaspetii parcului pot opta pentru mai bine de 40 de atractii. In plus, o parte semnificativa a complexului de divertisment este ocupata de un parc acvatic magnific. Pentru confortul turistilor, patru hoteluri moderne si mai multe restaurante au fost deschise pe teritoriul parcului, iar fanii relaxarilor de elita vor fi incantati de prezenta unor cluburi de golf de nota zece.

Teritoriul vast al parcului este impartit in sase zone tematice, districtul Sesame fiind orientat catre cei mai tineri oaspeti. Se caracterizeaza printr-o abundenta de locuri de joaca, carusele colorate si cafenele confortabile, in care vizitatorilor tineri li se ofera un meniu separat. In „Mediterana”, puteti calatori cu roller-coasterul extrem de rulant „Furius Baco” si puteti vizita magazine excelente de suveniruri, iar in „Mexic” cei dependenti de adrenalina se pot bucura de o cadere gratuita de la o inaltime de 115 metri, de pe turnul Hurakan Condor.

Printre alte caracteristici interesante ale Parcului Port Aventura, sunt de remarcat programele unice de spectacole care se desfasoara literalmente in fiecare zi. In total, „repertoriul” parcului include mai mult de 90 de scenarii de spectacole grandioase, dintre care cele mai interesante si mai captivante se desfasoara in perioada vacantelor scolare. In urma cu cativa ani, in acest parc au fost deschise cluburi de plaja de prima clasa si magazine specializate cu accesorii pentru plaja, Port Aventura intampinand cu incredere peste 3 milioane de turisti in fiecare an.

Atractii din apropierea parcului Port Aventura

Monumentul arhitectural al Spaniei, castelul din Torre Vella de Salou se afla la doar doi kilometri. Turistilor cu copii in Spania le va fi recomandat sa viziteze acvariul marin Aquopolis La Pineda aflat, de asemenea, la doar doi kilometri distanta. Port Aventura este situat langa un interesant sit natural al Spaniei: Serra del Montsant.