instalatii electrice sanitare

Pastrarea igienei vasului WC

Igiena si curatenia in locuinta este esentiala, cand ne dorim sa ne bucuram de o viata sanatoasa. Totusi, cand vine vorba de igiena pastrata in baie, exista cateva greseli pe care le facem, fara sa ne dam seama. In continuare va vom prezenta o solutie utila care te ajuta sa scapati de grija bacteriilor si a microbilor ce ar putea pune in pericol sanatatea intregii dvs. familii.

Anihilarea microorganismelor

Stiati ca pe capacul vasului WC salasluiesc sute de bacterii pe fiecare centimetru patrat, printre care s-ar putea afla si celebrele E-coli si stafilococul auriu? Suna dezgustator, insa aceasta problema reala va poate pune serios sanatatea in pericol.

Iata care sunt cele mai frecvente greseli pe care le faceti cand vine vorba de igiena toaletei

1. Lasati capacul de WC ridicat cand trageti apa la toaleta. Bacteriile, virusurile si particulele de mizerie din toaleta se raspandesc in aer, contaminand obiectele din baie, cum ar fi chiuveta, hartia igienica, prosopul si chiar periuta de dinti.
2. Uitati, uneori, sa va spalati pe maini inainte, dar si dupa folosirea toaletei. Spalarea atenta a mainilor, atat inainte, cat si dupa folosirea toaletei, reprezinta una dintre modalitatile importante ce vizeaza evitarea raspandirii germenilor patogeni.
3. Folositi prea multi dezinfectanti toxici.
Sigur ca va doriti sa castigati batalia cu bacteriile si ajungeti sa investiti, frecvent, in fel de fel de solutii de curatare si in dezinfectanti. Studiile realizate de-a lungul timpului de cercetatorii din strainatate au aratat ca unele substante sunt foarte toxice, fiind asociate chiar si cu riscul aparitiei unor boli pulmonare extrem de grave.
4. Puneti peria de toaleta umeda in suportul ei, dupa fiecare utilizare. Este de notorietate faptul ca spatiile umede favorizeaza multiplicarea bacteriilor. Ideal ar fi ca peria de curatat vasul WC sa fie dezinfectata imediat, dupa fiecare utilizare, apoi lasata langa vasul de toaleta pana se usuca.