automobile

Porsche si Boeing vor construi impreuna un vehicul aerian de lux

Porsche si-a anuntat anterior intentia de a dezvolta taxiuri zburatoare dar acum a trecut la actiuni mai active – compania a semnat un acord cu Boeing pentru a explora posibilitatile pietei premium pentru transportul aerian urban. Potrivit producatorilor, acest parteneriat va spori avantajele unice ale pietei ambelor companii, oferind date valoroase pentru o industrie careia i se prevede un viitor stralucit.

Va domina cuplul Porsche-Boeing piata vehiculelor aeriene?

„Marca Porsche intentioneaza sa-si extinda activitatea in calitate de producator de masini sport si sa devina, de asemenea, un brand important de vehicule premium. Pe termen lung, acest lucru ar putea insemna trecerea la a treia dimensiune a calatoriei”, spune Detlev von Platen, membru al Comitetului Executiv de Vanzari si Marketing Porsche AG. „Cele doua companii lidere la nivel global isi vor uni fortele pentru a colabora intr-un segment potential-cheie al pietei viitoare.”

In cadrul cooperarii, companiile vor reuni o echipa internationala care va lucra la diverse aspecte ale traficului aerian urban. Printre alte aspecte, se va numara, de exemplu, o analiza a potentialului pietei vehiculelor pe piata premium si a posibilelor cazuri de utilizare a acestora.

Boeing si Porsche, precum si compania de cercetare Aurora Flight Sciences, o filiala a companiei Boeing, lucreaza la conceptul de vehicul vertical de decolare si debarcare complet electric. Inginerii ambelor companii, precum si angajatii filialelor PorschePorsche Engineering Services GmbH si Studio FA Porsche, vor lucra la crearea si testarea prototipului.

Dupa 2025 vehiculele aeriene le vor inlocui treptat pe cele clasice

„Fundatia acestei colaborari este angajamentul nostru de a crea un nou ecosistem de miscare sigur si eficient. De asemenea, ne ofera oportunitatea de a cerceta dezvoltarea unui vehicul urban transportat in aer in segmentul premium, in parteneriat cu o marca inovatoare de autovehicule ”, a declarat Steve Nordlund, vicepresedinte si CEO al Boeing NeXt. Aceasta organizatie lucreaza la fundatia ecosistemului de trafic de noua generatie, in care vehiculele fara pilot si controlate pot coexista in siguranta. „Parteneriatul Porsche-Boeing este inginerie de precizie, stil si inovatie care accelereaza calatoriile aeriene urbane in intreaga lume.”

Un studiu realizat de Porsche Consulting in 2018 a aratat ca piata transportului aerian urban va incepe sa se dezvolte rapid dupa 2025. Rezultatele studiului sustin, de asemenea, ca solutiile aeriene vor permite transportul pasagerilor mai rapid si mai eficient decat vehiculele terestre traditionale, precum si la un pret mai mic si in conditii mai convenabile.

Reamintim, in urma cu o luna, un concept denumit Volocopter, construit de un startup german a experimentat pentru prima data un taxi zburator fara pilot. Un zbor demonstrativ in Helsinki a avut loc in cadrul programului european de cercetare (SESAR). Acesta este un parteneriat public-privat al carui obiectiv este sa conduca tarile Europei in era transportului aerian fara pilot.