aerobic

Practicarea sportului pentru oamenii grabiti

Sunt oameni care au un program aglomerat. Ei mananca in mers si mai ales alimente nesanatoase de tip fast-food, deoarece nu au timp sa ia masa in tihna. Sunt intotdeauna grabiti si fericiti la sfarsitul zilei daca se pot intoarce acasa inainte de ora 20:00, pentru a petrece ceva timp cu cei dragi. In programul lor nu exista loc pentru sport.
Lipsa de exercitii fizice si consumul de fast-food conduc la supraponderalitate, lene si declinul bunei dispozitiei. Daca nu aveti suficient timp liber pentru sport sau pentru orice alta activitate, ganditi-va cum puteti face sport in cazul dvs.
Iata cateva modalitati eficiente de a va exercita fizic si de a mentine o silueta supla, chiar daca sunteti foarte ocupat.

Exercitii fizice in fata televizorului

Probabil ca nu aveti timp liber si va intoarceti acasa dupa o alta zi de munca grea. De obicei, beti o bere si mancati la cina o masa bogata in calorii, pentru a compensa cantitatea de putere si de energie consumata in timpul zilei. Cu toate acestea, aceasta abordare este incorecta. Mancati ceva usor, ca o salata sau un iaurt. Luati masa si stati pe canapea, vizionand emisiunile preferate la televizor.
Odata ce mancarea dvs. este digerata si va odihniti, faceti exercitii fizice – trageti, intindeti, impingeti. Veti fi surprins de cat de placut este sa va antrenati pe fundalul emisiunii preferate de televiziune. In plus, va faceti timpul atat de util si nu doar mancati un alt pachet de snacks-uri sau alte produse pline de calorii.

Mergeti mai des pe jos

Daca biroul dvs. nu este foarte departe, puteti merge pe jos la munca in fiecare zi. Nu va obisnuiti cu masina. Daca trebuie sa mergeti la magazin, mergeti pe jos, dupa cum doriti, nu conduceti. Plimbarea este buna pentru inima si ajuta la arderea unor calorii suplimentare. Urcati pe scari, uitati de toate ascensoarele si scarile rulante. Studiile au aratat ca lipsa timpului este principalul motiv pentru vizitele neregulate la salile de sport sau gimnastica. Oamenii care doresc sa aiba un corp frumos si sunt motivati sa reuseasca vor gasi o cale daca vor cu adevarat.
Evidentiati un interval scurt pentru exercitiu pe parcursul zilei. Puteti petrece 30 de minute la pranz, cu 30-40 de minute inainte sau dupa munca. Faceti exercitii cu intensitate scazuta si mica sau cu intensitate ridicata si intervale scurte. De exemplu, urcati pe scari pana la etajul 4, apoi incet mergeti in jos si respirati adanc. Cresterea intensitatii scade durata antrenamentului si invers. In timpul efortului fizic, nivelul anumitor hormoni creste, iar metabolismul creste.

Distribuiti sarcinile

Uneori lipsa de timp, iar dorinta de a obtine rezultate bune duce la supraincarcare. Nu combinati prea multe exercitii diferite intr-o singura zi, in detrimentul altora. O data pe saptamana, pentru exercitii, luati ganterele pentru a va „scutura” muschii bratelor. Face exercitii in 2-3 serii de 15 seturi. Puteti sa le combinati cu flexoarele pentru a solicita un grup mai mare de muschi. Nu trebuie sa exersati decat putin si ocazional, si tot veti obtine rezultate uimitoare.