automobile

Prima masina creata in Estonia, Nobe, a creat reactii mixte pe net

Sunteti pregatiti pentru o epoca de masini electrice de origine estona? Nu, nu este o gluma, compania estona Nobe a prezentat deja primele doua prototipuri de vehicule electrice cu trei roti, Nobe 100 si Nobe 100GT. Seful companiei profeteste succesul incredibil al companiei sale, dar utilizatorii de pe Internet nu cred ca va fi chiar asa. Aceasta noutate neobisnuita a provocat o reactie ambigua in mediul virtual, in special pe retelele de socializare.

Nobe – masina electrica in stil retro

Fondatorul companiei, Roman Mulyar, a recunoscut ca dorea sa creeze un concept durabil, ceva asemanator unui ceas elvetian. Rezultatul a fost o masina moderna si atemporala. Rezultatul a fost foarte multumitor pentru creatorii sai, dar nu si pentru potentialii cumparatori.

In primul rand, masina electrica Nobe are trei roti. Pare neobisnuit si original, putin amuzant, dar cum va arata un barbat frumos la volanul ei?

In al doilea rand, doar trei persoane incap in masina, iar spatiul pentru bagaje este limitat drastic. In general, interiorul masinii electrice Nobe aminteste de masinile din anii ’40-’60 ai secolului trecut.

Chiar daca modelul Nobe 100 arata retro, el este complet modern in unele privinte. Compania declara ca este „complet conectata” si „conceputa ca si autonoma”. Are o caroserie din compozit usor si poate ajunge la 60 km / h in 5,9 secunde. Nu te scuza. Aceasta este de aproximativ patru ori mai rapida decat masinile cu care seamana.

Nobe va fi vanduta initial in Europa

Cu o singura incarcare, incluzand bateriile principale si cele mobile, puteti avea o autonomie de pana la 270 kilometri, iar viteza maxima pe care o dezvolta autovehiculul ajunge la 110 km/h.

Pana la mijlocul anului 2020, primele masini electrice Nobe ar trebui sa fie gata. Acestea vor fi disponibile in culorile albastru, rosu si negru. Pretul unei masini electrice cu trei roti nu este mai putin impresionant decat aspectul sau extravagant.

Compania a creat o pagina GoFundMe in care persoanele interesate sa achizitioneze unul dintre aceste „triciclete” electrice se pot inscrie. Vanzarile in Europa sunt considerate drept prioritare. Compania spune ca pretul modelului Nobe 100 va fi in jur de 34.000 de dolari SUA.

 

Sursa articolului: Clean Technica