Auto, moto, velomotociclete

Scuterul electric Gogoro, rivalul pe 2 roti al modelului Tesla Model S

Viziunea revolutionara a lui Elon Musk, legata de viitorul tehnologiei si a autonomiei automobilelor incepe sa fie aplicata si in ceea ce priveste pasionatii de 2 roti. Acum ceva vreme cand a fost lansata pentru prima oara prima masina 100% electrica de catre Tesla, momentul a fost unul inedit care se repeta si pentru vehiculele pe 2 roti.
Gogoro ar putea fi „rivalul” direct al modelului Tesla Model S, fondatorii incercand sa scoata in evidenta faptul ca este un smartscooter. Compania care a creat acest model de scuter electric are legaturi stranse cu un important brand de telefoane mobile. In pricipiu, Gogoro ar putea sa devina un fel de Model S, dar pe 2 roti. Fondatorul acestei companii are o viziune foarte clara legat de viitor. Lanseaza un scuter electric care este conectat direct la telefon. La fel ca si Tesla se va dezvolta pe viitor o retea mondiala de statii de schimbare a bateriilor dedicata scuterelor electrice.
Scuterul Gogoro este format dintr-un cadru din aluminiu. Foloseste un motor electric racit cu lichid, un set de baterii litiu-ion, lumini cu LED si cadrane de bord. Acestea se pot personaliza folosind aplicatia dedicata de pe smartphone. Puterea scuterului este de 8.6 CP cu un cuplu de 25 Nm. Viteza maxima pe care Gogoro o poate atinge este de 95 km/h. Bateriile au o autonomie de pana la 100 km, daca se mentine o viteza medie de deplasare de pana la 40 km/h.
Daca si planul pentru reteaua de schimbare a bateriilor va fi pus in aplicare pe viitor, modelul Gogoro ar putea fi o optiune viabila pentru foarte multa lume, in special in orasele aglomerate. Procesul de schimbare a bateriilor este relativ simplu. Ridici saua, scoti bateriile descarcate si le inlocuiesti cu altele incarcate de la „GoStation”. Durata medie de schimbare a bateriilor este de doar 10 secunde.